Тази събота - 27 ноември, от 11:00 часа Община Русе 

...
Тази събота - 27 ноември, от 11:00 часа Община Русе 
Коментари Харесай

Община Русе и доброволци отново с инициатива за залесяване

Тази събота - 27 ноември, от 11:00 часа Община Русе  взаимно със съдружие „ СъГраждани “ ще сложи основите на първия градски микропарк в Русе, оповестиха от Общината.

Новото пространство за отдих ще бъде ситуирано в непосредствена непосредственост до спортната площадка при бл. 305 в кв. „ Чародейка “. На празния терен взаимно с Оперативна програма „ Паркстрой “ ще бъде засадена алея от млади брези, а Оперативна програма „ Комунални действия “ ще изработят и инсталират пейки.
 Община Русе
Като един от най-зелените градове в България, общинското управление поддържа дейна политиката за грижа и развиване на зелената система на Русе. Миналата неделя над 100 доброволци се включиха в огромния план на Община Русе и съдружие „ СъГраждани “ - " Новата гора на Русе ".

В него дребни и огромни русенци засадиха близо 300 дръвчета на култивираното бунище, намиращо се южно от пътя за с. Николово. Сред растителните типове, за които ще се поставя грижа през идващите месеци и години, са липа, дъб, мекиш и други

Тази седмица продължава и залесителната стратегия,  с която ще бъдат засадени още над 300 дървета по улиците и парковете на целия град . Припомняме, че залесяването се прави в интервала от ноември до февруари, защото той е най-благоприятният за засаждане на нови дървета в градска среда - след опадането на листата и приключването на вегетационния им интервал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР